VESTI

Maj 2016. | „RIDE4WOMEN“

· Odavno se trudimo da Crna Trava bude deo sveta, to smo uradili organizacijom mnogih međunarodnih takmičenja od UCI trka do Balkanskog šampionata. I danas smo bili deo humane Evrope, kao dobri domaćini ovog karavana.

· Humanitarni karavan na biciklima „RIDE4WOMEN“ na svom putu od Graca u Austriji do Istambula koji promoviše borbu za zdravlje žena u borbi protiv raka grlića materice kao i zdrave stilove života prošao je danas i kroz našu opštinu. Biciklisti iz Leskovca su dopratili karavan do Sastava Reka dok je naš klub Orlovac bio domaćin na trasi karavana Sastav Reka – Republika Bugarska.

· Naša najmlađa takmičarka Marija Rajković je zajedno sa biciklistima iz „RIDE4WOMEN“ tima vozila jednu etapu do sela Gradska. Svi članovi karavana su oduševljeni prirodnim lepotama našeg kraja i gostoprimstvom. Svim biciklistima smo poklonili medalje Orlovca kao znak sećanja na ovo druženje sa nama. Na kraju puta kroz Srbiju ispratili smo naše goste do granice sa Republikom Bugarskom i poželeli im srećan nastavak putovanja ka krajnjem odredištu Istambulu u Turskoj. 


Maj 2016. |
Sfendami i Fruška gora - XCM

· Dve trke u dve nedelje, Sfendami – Grčka i Fruška gora.Dva mtb maratona. Na obe trke poslali smo dve različite postave našeg kluba. U Grčku su takmičile Nikoleta Mitorvić i Milica Rajković i Milan Petković a na Fruškoj gori Milan Nešić i Aleksandar Momčilović.

· U Grčkoj postolje su uzele Nikoleta i Milica, Nikoleta I, Milica III a na Fruškogorskom maratonu Nešić II mesto.
07. jul 2013. | SERBIA OPEN 2013 CRNA TRAVA

· Ove godine, kada naše društvo slavi 10 godina postojanja, bili smo domaćini po treći put trke iz serije SERBIA OPEN u planinskom biciklizmu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji, i na taj način učestvovali u nastavku duge i uspešne tradicije.

· Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) osvojio je prvo mesto u trci za elitu Lige Srbije ispred Olivera Štrbca iz Fanatika (Novi Sad) i Alekse Marića iz Crvene zvezde. Marić je, ujedno, bio i najbolji u konkurenciji biciklista do 23 godine ispred Milana Nešića (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava) i Miloša Nikčevića iz Partizana.

· Najbolja dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, druga je bila Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS).

· Juniorsku titulu poneo je gost iz Makedonije Jovan Jovanovski ispred Slobodana Babića (Fanatik) i Makedonca Petra Utreskog.

· Prva dva mesta u kadetskoj trci pripala su Marku Kasapoviću i Aleksandru Mijatoviću iz BK Novi Sad, dok je treći stigao Aleksandar Marić (Orlovac Sistem FPS).

· Marija Rajković i Ojdana Stanković (obe Orlovac Sistem FPS) bile su dve najbolje kadetkinje, a Jana Đolović (Ciklomanija Kragujevac) najbolja juniorka.

Pogledajte slike u našoj Facebook galeriji...

 

01. avg 2012. | Trofej Crne Trave i Državno XCO prvenstvo na

                     Staroj planini

· 8.jula 2012. naš klub i Crna Trava su po drugi put bili domaćini trke, koja je u kalendaru Svetske biciklističke federacije (UCI), a koja se je bodovala za svetske bodove. Ovo je ujedno bila i trka za Ligu Srbije.

· Već provereni kao dobri domaćini i organizatori imali smo prilike da ugostimo takmičara iz svih naših klubova i takmičare iz susednih zemalja. Nesumljivo veliki sportski događaj ne samo za Crnu Travu, već i za ovaj region, bio je velika obaveza za sve u klubu. Uložili smo zaista ogroman rad da sve bude na nivou na kakvom smo već navikli posetioce naših trka.

· Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su nam pomogli a to su pre svega Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Biciklistički Savez Srbije, Opština Crna Trava, kompanija Sisitem FPS, Novnik štamparije, GTŠ Milentije Popović, JK Vilin Lug, Vlasina voda, Tek Energy – Beograd, Kapriolo Bačka Topola, Vojska Srbije, MUP Srbije, Stanica Policije Crna Trava.

· Posebno se zahvaljujemo pojedincima koji su nam pomagali u pripremanju staze i na samoj trci i to Maji, Vuji, Bata Mirku, Nešku, Mikiju, Šoletu, Popaju, malom Lazi, Livi, Daliboru, Bati, Ceci i svim takmičarima našeg kluba koji su radili na uređenju staze.

· Sportski direktor kluba Vladan Nikolić, alfa i omega ovog dešavanja najavio je za iduću godinu trku još većeg nivoa. Crna Trava se je izborila za mesto u svetskom biciklističkom kalendaru, zahvaljujući velikom radu svih a posebno rukovodstva kluba, tako da nas u narednim godinama očekuju još veći izazovi i još bolje i kvalitetnije trke.

·   I na kraju da spomenemo rezultate sa ove trke, u eliti, tj najjačoj kategoriji pobedio je takmičar iz Ris Cyklinga Marko Popović, drugi je bio šampion Bugarske Angelov Todor, a treći Aleksa Marić Bike Crvena Zvezda.

- Kod žena prva je Jovana Crnogorac, Salcano, a druga Ivana Kostić iz OrlovcaSISITEM FPS.
- Prvo mesto kod Juniora osvojio je Ognjen Stanković Kostić iz OrlovcaSISITEM FPS.
- Prvo mesto kod kadeta osvojio je makedonski takmičar Jovanovski Jovan Ekodrom - Ohrid.
- Prvo mesto kod masters osvojio je bugarski takmičar Bakov Vencislav Mammut - Sofija.
- Juniorke, prva Milica Rakić Novi Sad, druga Milica Rajković Orlovac SISTEM FPS.
- Kadetkinje, prva Marija Rajković Orlovac SISTEM FPS, druga Ojdana Stanković Orlovac SISTEM FPS.

· 22. jula na Staroj Planini održano je Državno prvenstvi u planinskom biciklizmu. Staza tehnički izuzetno zahtevna, sa opasnim tehničkim deonicama bila je priipremljena za one koji su imali prilike da duže vreme borave na Staroj Planini i uvežbaju je. Činjenica je da smo pravo sa “Sabora“ došli na start trke i da su nam organizatori u 10h zatvorili stazu i tako nas sprečili da bar probamo stazu. To nas nije omelo da postignemo rezultate na koje smo svi u klubu ponosni. 

· Orlovac je počeo 2005. g. da se takmiči kao klub koji je imao samo najmlađu kategoriju takmičara, mlađe kadete. Evo, ove 2012. godine kada smo “porasli” osvojili smo trofeje u ELITI, najjačoj kategoriji. Timski smo prvaci Srbije u kategoriji elita žene i osvojili smo treće mesto u kategoriji elita muškarci. Pojedinačno, najveći uspeh postigla je Ivana Kostić koja je vicešampionka u elita žene, vicešampion je i Goran Ristić u kategoriji mastersi, III mesto osvojila je Nikoleta Mitrović u kategoriji elita žene a treća je bila i juniorka Milica Rajković.08. jul 2012. | TROPHY CRNA TRAVA – BALKAN CUP

· BS Srbije, Crna Trava i naš klub su organizatori ove trke za svetske bodove. Na dobro poznatoj i jedinstvenoj stazi u XCO disciplini, skupljaće se bodovi za UCI listu.

· U prilici smo da objavimo tehničke podatke vezane za trku:

- Dužina staze tj. kruga 4513m,
- Visinska razlika 134 m.
- cena smeštaja: HOTEL NARCIS (Vlasinsko jezero) - 10eur
                           Dom učenika (Crna Trava) - 700din


· Trka se vozi i za ligu Srbije, start prve trke je u 11h. Prijave na race@orlovac.org.rs

PROPOZICIJE
Licencirani takmičari Ne licencirani takmičari
PROPISITIONS (ENG)27. mart 2012. | Orlovac SISTEM FPS usvojio novi statut kluba

· Orlovac SISTEM FPS, je na svojoj skupštini održanoj 17.03.2012. usvojio novi statut kluba koji je prilagodjen novom zakonu o sportu. Izabrano je i novo rukovodstvo kluba i novi članovi upravnog odbora. Predsednički mandat je i dalje poveren profesorki Veri Najdanović, sa kojom je naš klub i postigao svoje najveće uspehe. Takodje je predsednik skupštine kluba ostao Vatroslav Slavković. U Upravni odbor kluba ušli su Sunčica Stanković, Milovan Stanković, Nikola Dojčinović, Milovanka Stanačkov, Radoja Jović i Dragan Nikolić. Planinarski rad u klubu kordinisaće Jovan Stefanović, Moroslav Bogdanović i Dragan Jović, o ekologiji i akcijama vezanim za zaštitu prirode brinuće Milica Popović i Gorica Bogdanović. Biciklistički rad u klubu poveren je sportskom direktoru Vladanu Nikoliću.

· Na skupštini je usvojen i izveštaj o radu društva za prošlu godinu, istaknuti su veliki uspesi takmičarskog tima koji se je sa svečane skupštine BSS vratio sa šest pehar za osvojene plasmane u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu. Donešen je i plan rada za naredni period, istaknuta je potreba za nastavljanjem kontinuiteta takmičenja i organizovanja trka u planinskom biciklizmu sa posebnim akcentom na trku za Svetski kup, Trofej Crne Trave BALKAN KUP, 8 jula ove godine. Pojačaće se i aktivnosti vezane za obeležavanje biciklističkih i planinarskih transverzala na teritoriji cele oppštine, a aktivnosti članstva biće vezane i za očuvanje i zaštitu životne sredine u Crnoj Travi. Svoje aktivnosti i dalju strategiju razvoja i rada društva vezaćemo za organizovanje sportskih, planinarskih i ekoloških akcija, i omasovljenje članstva.

 


13. okt 2011. | ZAVRŠENA JE TAKMIČARSKA SEZONA 2011

· I ova će sezona, u kratkoj istoriji našeg kluba, biti upisana krupnim slovima. Navikli smo druge, a pre svega sebe da stalno idemo napred i podižemo kvalitet trka koje organizujemo i broj medalja, a i titula koje osvajamo. Ove godine nije bilo trke u Srbiji na kojoj neko od naših takmičara nije bio na pobedničkom postolju.

. Ove godine smo organizovali trku za svetski kup „BALKAN KUP“, koja je ispunila sve visoke standarde jedne ovakve trke. Visok nivo organizovanja trke, kvaliteta staze i svega što se dešavalo na njoj i oko nje, omogućio je da  CRNA TRAVA  bude stavljena na kalendar svetske biciklističke federacije za iduću godinu. Naime 8. jula 2012. u Crnoj Travi će biti opet održana međunarodna trka za  svetske bodove. Pored Bajk Parka Crna Trava i ova trka pruža šansu opštini da napravi pomake u razvoju turizma u Crnoj Travi.

. Ove godine smo organizovali i Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu na Vlasinskom jezeru, trke za Školsku ligu Srbije, vodili decu Crne Trave na finalno takmičenje u biciklizmu, na Ušću u Beogradu.

. Na kraju da spomenemo najbitnije rezultate, Ognjen Stanković je pojedinačno pobednik lige Srbije, a i državni prvak, a ceo naš tim je osvajač lige Srbije. Naše devojke su najbolje u Srbiji, naši takmičari Nikoleta, Ogi i Marko su ove godine branili boje Srbije na međunarodnim trkam.

. Za jedan mali klub iz malog mesta kao što je Crna Trava sigurno da smo postigli velike uspehe. Naravno sve zasluge pripadaju takmičarima i rukovodstvu kluba, a posebnu zahvalnost dugujemo g. Milovanu Miloševiću. Da bi smo stali rame uz rame sa najpoznatijim srpskim klubovima bilo je potrebno i materijalno tehnički opremiti naše takmičare, omogućiti im da odlaze na trke širom Srbije i inostranstva. Tu vrstu pomoći naš klub je  nesebično dobio od strane g.Miloševića.

. Na kraju naš klub želi da se zahvali svim volonterima koji su nam pomagali na trkama koje smo mi organizovali. A sve zainteresovane pozivamo da nam se pridruže, da budemo još uspešniji i još trofejniji.14. april 2011. | Prva trka Lige Srbije u MTB-u, Ribarska banja

· Na veoma dobroj stazi  u bajkovitom ambijentu ove male banje, započelo je ovogodišnje skupljanje bodova za Ligu. Start našeg tima je bio je odličan, 4 medalje ali i nekoliko pehova; povreda Negovana Stanačkova i kidanje lanca Nikolete Mitrović su neželjene stvari koje prate ovaj sport.

· Medalje su u  svojim  kategorijama osvojili:

- zlato: Milan Đokić,
- srebro: Ognjen Stanković,
- bronze: Nikoleta Mitrović i Goran Ristić.23. decembar 2010. | Beograd, svečana sala DIF-a

· Na kraju godine Biciklistički savez Srbije organizovao je dodelu osvojenih trofeja u ligi Srbije, takmičarima i klubovima. Naš klub je ove godine pored niza zaista velikih uspeha poneo na ovoj svečanosti i titulu najtrofejnijeg kluba u Srbiji. Orlovac SISTEM FTO osvojio je sedam prvih mesta, sledeći je Metalac Kraljevo sa četiri i tako redom. Svakako veliki uspeh svih u klubu, pre svega takmičara, trenera i rukovodstva kluba, ali i svih onih koji su pomogli rad našeg društva.

· Dobitnici nagrada za sezonu 2010. po kategorijama:

- kategorija "ŽENE": 1. mesto - Nikoleta Mitrović; 1. mesto - EKIPNO
- kategorija "JUNIORI": 1. mesto - Negovan Stanačkov; 2. mesto - EKIPNO
- kategorija "JUNIORKE": 1. mesto - Ivana Kostić, 3. mesto - Julija Ristić; 1. mesto - EKIPNO
- kategorija "KADETI": 1. mesto - Marko Simijonović; 1. mesto - EKIPNO


·Milovan Milošević, vlasnik Sisitema FTO sa takmičarima i rukovodstvom tima·01. novembar 2010. | Orlovac počeo sa pripremom za XCO trku

za Svetski kup

· Od strane Svetske biciklističke federacije (UCI) dobili smo za 10.07.2011. organizaciju trke za Svetski kup i time uspeli da Crnu Travu postavimo na Svetsku  biciklističku kartu. Sve protekle trke koje je naš klub organizovao sa zaista velikim uspehom i sa visoko postavljenim standardom, urodili su plodom i Crna Trava se našla u kalendaru UCI-ja.

· 10.07.2011. je dan kada će se vozači iz celoga sveta boriti za bodove u Svetskom kupu na XCO stazi u Crnoj Travi. Zaista veliki događaj, za naš klub, našu Crnu Travu, a nesumljivo i za Srbiju. To će biti jedunstvena prilika da se i naš klub a i Crna Trava predstave u najboljem svetlu, dase Crna Trava okrene jednom od mogućih načina privređeivanja - CIKLOTURIZMU. Orlovac je stvorio preduslove i evo pružio je priliku Crnoj Travi da počne da se budi.

· Mi sami u Orlovcu, ma koliko se trudili to nećemo moći da odradimo sami onako kako bi to trebalo da se uradi, da ova trka  bude na čast i ponos Crne Trave i Crnotravaca.

· Zato molimo sve koji mogu da nam pomognu na bilo koji način da ovaj nesumljivo veliki događaj za Crnu Travu odradimo na najbolji način!26. septembar 2010. | Vršac, poslednja Trka za MTB Ligu Srbije

· Danas je naš tim, vozio poslednju trku za ovogodišnju MTB Ligu Srbije. Po prvi put smo bili u Vršcu, organizacija i trka su bili dobri a rezultati su sledeći:

Nikoleta Mitrović je prva u eliti žena, tako da je ubedljivo osvojila ovogodišnju MTB Ligu Srbije. Ivana Kostić je druga u kategoriji eliti žena, ali je zato bila najbrža juniorka, dok je Julija kao kadetkinja u kategoriji juniorki treća. Kadeti su bili ubedljivi - i ovog puta su podelili prvo i drugo mesto. Ognjen Stanković, kako smo najavili na prošloj trci, počeo je svoju seriju pobeda, ovo mu je druga i čestitamo mu. Marko Simjonović je danas bio drugi, ali je svojim uspesima dodao titulu ovogodišnjeg pobednika MTB Lige Srbije. Juniori su ove godine osvojili titulu vicešampiona, a Negovan Stanačkov je današnjim trećim mestom osvojio i III mesto u MTB Ligi Srbije. Ekipno smo, sada na kraju sezone u MTB Ligi Srbije, osvojili titule prvaka u sledećim kategorijama:

- Prvaci Srbije Kadeti - ORLOVAC SISTEM FTO
- Prvaci Srbije Juniorke - ORLOVAC SISTEM FTO
- Prvaci Srbije Žene elita - ORLOVAC SISTEM FTO
- Vicešampioni Srbije Juniori - ORLOVAC SISTEM FTO

· Ako svemu dodamo i dve titule prvaka Srbije, jednu titulu prvaka i viceprvaka Balkana, i jednog trećeg mesta na Balkanu, ovu godinu možemo proglasiti najuspešnijom u istoriji našeg kluba.

29. avgust 2010. | XCO trka na Babinom Zubu

· Trka na novoj destinaciji na Staroj planini, Babinom Zubu u organizaciji BK Novi Sad i JP Stara planina, bila je dovoljan izazov da Orlovac pošalje svoju ekspediciju sačinjenu od svojih najboljih vozača. Na Staroj planini nas je dočekalo loše vreme i veoma gusta magla, vidljivost je bila jedva dvadesetak metara. Tek nekoliko sati posle trke mogli smo da uživamo u svoj lepoti ove divljine. Posle magle okupani suncem, pojavili su se prelepi vrhovi ove impozantne planine.

· Trka je u takmičarskom delu uspešna za Orlovac - osvojili smo čak šest medalja, sasvim dovoljno da održimo ovogodišnji "tempo". Ali danas je jedan od lepših dana u istoriji Orlovca. Iako je bilo magle na Babinom Zubu, iako se Nikoletka pošteno razbila i sve nas dobro uplašila, ono po čemu ćemo pamtiti ovu trku je fenomenalna vožnja Ognjena Stankovića. Njegova vožnja je bila toliko dobra da je najbrži krug na trci odvezao najbolji takmičar u eliti, Ivan Jovanović "Lemy", a odmah za njim je bio naš novi kadet Ogi.

| Galerija |


21, 22. avgust 2010. | Orlovac na Vlasini

· Ovog vikenda Orlovac je na Vlasinskom jezeru u saradnji sa TO opštine Surdulica, organizovao dve veoma zanimljive MTB trke.

· 21.08. vozilo se MTB Prvenstvo Srbije BRDO. Na veoma teškom, usponu od Vlasinskog jezera do podnožja Čemernika oprobali su se takmičari srpskih mtb klubova, a bilo je i takmičara iz dva bugarska kluba, Lastavice i Mamuta (vrlo zanimljiva imena). Pobedio je kako se i očekivalo Bojan Đurđić, iz Radničkog Kragujevac, drugi je Aleksa Marić iz Zvezde, a treći je bio gost iz Bugarske.


· Takmičari Orlovca su ostvarili sledeće plasmane: Marko Simjonović (prvi kadet), Ivana Kostić (prva juniorka), Milan Nešić (treći u kategoriji u-23), Negovan Stanačkov (3. kod juniora), a Nikoleta Mitrović i Ružica Šmelcerović na 2. odnosno 3. mestu.

· 22.08. na Vlasinskom jezeru u ambijentu kakav se samo poželeti može, održana je VI liga Srbije. Orlovac kao domaćin još jedne lige pokazao je da važi staro pravilo - kraj sezone takmičari Orlovca su sve bolji i bolji (eh, kad bi kojim slučajem Orlovac imao zimske pripreme kao i svi drugi...). Prava žetva medalja Orlovca! Pobede su ostvarili Nikoleta, Marko, Negovan, Ivana, medalje su još osvojili, Juca i Ruška.


· Nekoliko reči o stazi - imali smo sve pohvale takmičara i gostiju na trasu trke. Lepota Vlasine i prostor u kome je održana trka, kod svih takmičara je ostavio dobre utiske. Mi smo se dosta potrudili oko ovih trka, kao i oko svih do sada koje smo organizovali, a u TO opštine Surdulica smo imali, zaista prave saradnike i zajedno smo ispoštovali sve standarde oko organizacije ovakvih događaja. Nadamo se da će ova saradnja potrajati i da će Vlasinko jezero postati nova i jedna od najboljih destinacija za planinski biciklizam.

· REZULTATI: Up Hill "Vlasina kup" | 6. trka za ligu Srbije "Trofej Vlasine" | Galerija13. avgust 2010. | Naš klub biće domaćin na još dve MTB trke

· 21. i 22. avgusta na Vlasinskom jezeru održaće se dve MTB trke - Prvo Prvenstvo Srbije "BRDO MTB" 21. avgusta i 22. avgusta VI MTB liga Srbije, poslednja ovogodišnja trka za bodove u MTB ligi.

· Organizator ovih trka je Turistička organizacija opštine Surdulica, pokrovitelj je Opština Surdulica, a tehnički organizator je naš klub.

 

08. avgust 2010. | Miloš Bukvić prvi u Novom Pazaru

· Naš takmičar Miloš Bukvić, koji vozi u konkurenciji Mastersa, u drumskom biciklizmu, osvojio je prvo mesto na trci za Ligu Srbije. On je stazu od 60km prešao sa vremenom 1h i 37min, ispred Dragoslava Simića i Dejana Dolaševića, obojica iz Partizana, koji su postigli vreme od 1h i 39min. Trka se već godinama unazad održava pod nazivom Memorijal "Safet Mavrić - Ćako" u organizaciji bk Novi Pazar i BSS. Startovalo je oko 60 takmičara u konkurenciji kadeta i mastersa. Staza se vozila od Novog Pazara, preko Tutina do Ribarića. Prvih 30km trke se vozilo u glavnom na usponu od 4 - 8%, dok se drugi deo vozio prvo na spustu, a kasnije valovitim putem, blago nizbrdo sve do cilja.

 

01. avgust 2010. | XCO Prvenstvo Balkana u Crnoj Travi

· Dogodilo se ono što je moralo da se desi, prvo prvenstvo Balkana gde je Srbija domaćin, povereno je Orlovcu. Za samo tri nedelje spremili smo i održali Balkanski šampionat u XCO disciplini o kojem non-stop dobijamo komplimente samo u superlativu.· Unazad pet godina smo bili na svim Balkanskim šampionatima, i posle svakog je naš Boby govorio: "E da nam dadu organizaciju, pa da vide šta je trka!". I dali su nam je, samo Bobana nema više sa nama. Svi mi iz Orlovca koji smo bili uključeni oko organizacije ovog prvenstva, osećali smo njegovu snagu u nama da na mišiće izguramo ovaj šampionat, da sve bude u savršenom redu, od staze koja je bila perfektno odrađena i obeležena, prelepe ceremonije otvaranja, vatrometa, uzbudljive trke, lepog Mileninog glasa pre ceremonije proglašenja, dodele medalja...


· Šlag na tortu bile su medalje naših takmičara koji su branili boje Srbije. Nikoletino zlato, Ivanino srebo i Markova bronza su nam najveća nagrada za trud koji smo uložili.

· Pročitajte kako su drugi doževili ovo prvenstvo Balkana
18. jul 2010. | PRVENSTVO SRBIJE XCO STRŽILOVO, N. SAD

· Na prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu, održanom na Fruškoj Gori, takmičari "Orlovca" iz Crne Trave osvojili su dve titule prvaka Srbije.

· U najačoj kategoriji "Elita - žene",  Nikoleta Mitrović, ubedljivom vožnjom domogla se titule prvaka Srbije za 2010. godinu, a kadet Orlovca, Marko Simjonović, odbranio je prošlogodišnju titulu prvaka Srbije u toj kategoriji.

· Ni tu se spisak medalja ne završava. Juniorka crnotravskog kluba, Ivana Kostić, u svojoj kategoriji osvojila je srebro, a u kategoriji "Elita - žene" bronzanu medalju. Juniori Orlovca su osvojili ekipnu titulu vicešampiona Srbije.11. jul 2010. | IV trka za MTB ligu Srbije

BALKAN KUP - memorijal Bobana Bogdanovića

· Trka koja je bila dostojna sećanja na našeg Bobana, u svakom pogledu. Staza koja je prva staza XCO našeg Bajk parka, poslužila nam je da izvršimo generalnu probu pred Balkanski šampionat, koji će se održati 1. avgusta u Crnoj Travi.

· Veliki broj takmičara i odlična atmosfera u centru Crne Travi i na delu staze, spustu kroz borovu šumu, pružili su zaista jedno pravo uživanje u zaljubljenike u planinski biciklizam. Posebno je oduševio takmičar iz Belgije Wouter Clepple, koji je vodio šest krugova trku i dosta namučio srpskog šampiona Bojana Đurđića da se domogne trofeja Balkan kupa.

· Orlovac se nije obrukao na domaćem terenu, u Hobby Fun kategoriji Bratislav Bogdanović je stigao treći, kod kadeta Marko Simjonović okitio se zlatom, Ivana Kostić naša juniorka takođe je osvojila zlato, Julija Ristić bronzu. Fantastično se borio u Negovan Stanačkov, naš junior i osvojio je u zaista veoma jakoj konkurenciji bronzu.

· U organizacionm smislu najbolju ocenu trke je dao gost iz Belgije, i ako je čuo da je u Crnoj Travi najbolja organizacija trka u ovom delu Balkana, bio je izuzetno zadovoljan svime što se dešavalo na trci, od samog početka do kraja. Pohvalio je redare na stazi, obeležavanje staze, brzo proglašenje pobednika, izvaredan spust na jednom delu staze, naše gostoprimstvo.

 

07. jul 2010. | Crna Trava na jesen dobija građevinski fakultet

· Građevinska tehnička škola u Crnoj Travi je jedna od najlepših škola u Srbiji. Poseduje sve ono što treba da ima jedna savremena školska ustanova: kabinete, kompjuterske učionice, a pre svega stručne i dobre profesore. Ako ne znate u koju ćete školu, ovo je prava prilika da steknete znanje sa kojim ćete biti priznati u svetu gradevinarstva.

Govor direktora škole Radoje Jovića na svečanoj akademij

 


04. jul.2010. | III TRKA ZA MTB LIGU SRBIJE - KULA

· I u ravnici se može probati planinski biciklizam, tačnije u Kuli na obližnjem izletištu, u improvizovanim uslovima zaljubljenici u planinski biciklizam iz Hajduka organizovali su još jednu ovogodišnju trku.

· Orlovac je osvojio dva zlata i jednu bronzu. Marko i NIkoleta zlata, a Janko bronzu. Nikoleta je preuzela dominaciju u srpskom planinskom biciklizmu, Marko nagovestio da je ponovo u dobroj formi, tako da već sada Orlovac ostvaruje svoje sportske planove.19. jun.2010. | VELIKA NAGRADA SOKOBANJE

· I Sokobanja je,  poput drugih turističkih mesta, uvela  planinski biciklizam kao deo svoje turističke ponude.  Izabrali su zaista najbolji sport za podneblje Sokobanje, planinski biciklizam. Uspeli su da u odlično organizovanoj trci, za koju im  upućujemo sve čestitke,  okupe gotovo sve najbolje srpske planince.

· I Orlovac je poslao svoju ekspediciju na ovu trku. Poseban kuriozitet predstavlja naša takmičarka Nikoleta Mitrović, koja je iz Niša došla biciklom na sam start trke (70 km do Sokobanje) vozila trku i pobedila ispred naše mlade olimpijke, Jovane Crnogorac iz BK Novi Sad. Njen uspeh u kategoriji žene upotpunila je Ivana Kostić sve bolja takmičarka Orlovca, osvajanjem III mesta.

· U kategoriji U-23 naš takmičar Nešić Milan je osvojio I mesto, i tako nam podgrejao nade za prestojeće trke. Junior Janković Milan je osvojio III mesto, i pored gumi defekta uspeo je da se domogne medalje.
13. jun 2010. | Dve trke za ovaj vikend i dve medalje za Orlovac

· Naša takmičarka Ružica Šmelcerović pobedila je na prvom "FAM KUP" mtb maratonu u konkurenciji žena i time pokazala je da je ,,majstor,, za maratone. Ovo joj je druga ovogodišnja pobeda na maratonima, a to su po pravilu najteže biciklističke trke koje traže od takmičara odličnu pripremljenost i izdržljivost.

 


12. jun 2010. | Trofej Sveti Car Konstantin - NIŠ

· Gostovali smo na drumskoj trci voženoj u čast obeležavanja 75 godina biciklizma u Nišu. Orlovac je startovao sa svoja četiri takmičara. U kategoriji Mastersa Miloš Bukvić je u sprintu osvojio drugo mesto, a u kategoriji U-23, Nešić Milan je došao u grupi sa trećeplasiranim na ovoj trci, koja je vožena po veoma vrućem vremenu. Odlični su još bili i naši juniori Stevan Panov i Milan Janković.
06. jun.2010. | Dve trke u Novom Sadu

· Orlovac je vozio dve trke u jednom danu, na drumu u kategoriji Mastersa na Prvenstvu Srbije - hronometar, Miloš Bukvić je doneo Crnoj Travi  prvu titulu prvaka Srbije u ovoj godini.

· U isto vreme naši takmičari u planinskom biciklizmu su vozili II trku za MTB Ligu Srbije, i bila je to prava žetva medalja na Stražilovu, prelepom izletištu nadomak Sremskih Karlovaca. Staza izvanredna, naporna i teška pokazala je da se u Orlovcu vredno treniralo i radilo i da ćemo i ove godine biti u vrhu srpskog planinskog biciklizma.

· Nikoleta Mitrović u ,,trci dana,, pobedila je prošlogodišnju prvakinju države i pobednicu lige Vanesu Durman na njenoj stazi. Njih dve su pružile publici veliko uživanje u njihovoj međusobnoj borbi za prvo mesto. Medalje su još osvojili, i to u kategoriji juniorki: srebrnu Ivana Kostić, i u istoj kategoriji bronzanu Julija Ristić. Naš junior Janković Milan je bio odličan i u borbi za II mesto nije imao sreće pa je stigao do bronze. Bronzanu je osvojio i naš kadet Marko Simjonović i tako popunio kolekciju medalja Orlovca u ovom danu!


16. maj.2010. | Fruškogorski maraton, Popovica

· Tradicionalni mtb maraton i ove godine je okupio veliki broj takmičara - preko 160 njih je startovalo po izuzetno hladnom i kišovitom vremenu (+6 stepeni). Maraton nije imao nikakav takmičarski značaj ali je stvar prestiža i provere forme naših takmičara, bio razlog da Orlovac sa svoja 8 takmičara učestvuje na ovom takmičenju. 

· U konkurenciji žena na malom maratonu trijumfovala je naša "nova-stara " takmičarka Ružica Šmelcerović. U istoj konkurenicuji i na istoj stazi mlada Julija Ristić je bila četvrta, Nikoleta Mitrović i Ivana Kostić nisu završile trku. Na istoj stazi malog maratona u konkurenciji kadeta najbolji rezultat je imo naš kadet Marko Simjonović. Na stazi srednjeg maratona naš junior Janković Milan je imao najbolje vreme u konkurenciji juniora, a u ukupnom plasmanu je stigao kao deseti, Stevan Panov u istoj konkurenciji je imao defekt na biciklu. Na velikom maratonu u konkurenciji elita naš takmičar Nešić Milan je stigao kao deveti. Odličan uspeh Orlovca!25. april.2010. | I trka za MTB ligu Srbije, Ribarska banja

· Prva prilika da Orlovac proveri svoje snage pred nastupajuću sezonu. Po veoma teškoj, blatnjavoj i veoma zahtevnoj stazi, naši takmičari su pokazali da će i ove godine ravnopravno učestvovati u raspodeli trofeja lige. Najbolja je bila naša takmičarka, Nikoleta Mitrović, koja je osvojila srebrnu medalju, mada sve pohvale i za naše dve takmičarke, mladu Juliju i debitantkinju u našim redovima Ivanu, koja je pokazala da se radi o veoma perspektivnoj takmičarki.

· Prošlogodišnji prvak Srbije, Marko Simjonović je standardno za naše takmičere na početku sezone bio nešto slabiji od onoga na šta nas je navikao, ali ipak je osvojio bronzanu medalju i pokazao da će i ove godine igrati jednu od vodećih uloga u konkurenciji kadeta. Janko, kod juniora, je odlično započeo trku, ali se je, kao i Nešić povredio. Nažalost njih dvojica nisu završili trku. Naši juniori Negovan i Panča su završili trku i osvojili bodove za klub, tako da smo sada kod juniora drugi, a kod kadeta i dama prvi u našoj ligi. Sve u svemu, početak sezone na kakav smo navikli.


| idi na vrh


Sadržaj vesti